Ta vara på tiden när du åker på långresor med buss

åka buss

När det kommer till att åka på semester eller att ta sig en längre sträcka så är det många som börjat använda sig av olika bussföretag istället för tåg eller flyg. Detta kan ha att göra med att tågtrafiken allt som oftast har någon form av försening oavsett vilken årstid vi befinner oss i. Att ta flyg kostar oftast mer pengar även om det går väldigt snabbt. Men att ta buss kostar oftast bara en bråkdel av att ta flyg men det betyder också att du kommer få sitta på en buss i timtal.

I denna artikeln kommer vi försöka guida er till vad man kan förvänta sig av en bussresa som tar tre timmar och vad man kan göra för att få tiden att gå så snabbt som möjligt.

Kolla upp vad bussen har för utrustning

När man ska sätta sig på en långresa med buss så är det alltid rekommenderat att kolla upp vad bussen är utrustad med. Du vill förmodligen ha en buss som erbjuder både toalett, AC och laddningsmöjligheter. Det har även börjar bli standard för bussar att erbjuda sina kunder gratis Wifi på resan och det är självklart mycket välkommet.

Vissa bussresor kan kosta en lite slant extra för att få tillgång till de saker vi nämnde ovan och vi slår ett slag för att det är värt att lägga en extra slant på de mer ”lyxiga” bussarna.

Vad du kan göra på din bussresa

När man väl satt sig till rätta i bussen så är nästa steg att försöka underhålla sig på bästa möjliga sätt. I listan nedanför kommer vi försöka ge dig tips så att tiden på bussen går så snabbt som möjligt.

  • Läs en bok – Det klassiska konceptet att försvinna in i en bok finns såklart med. Detta har varit standard när man vill få tiden att gå, oavsett var man befinner sig.
  • Arbeta – Om du har ett jobb som tillåter dig att jobba från en dator så är detta ett ypperligt tillfälle att få något viktigt gjort. Detta gör att du kanske öppnar upp mer tid för rofyllda aktiviteter när du väl kommit fram.
  • Kolla serier eller film – Att ta med sig en dator/surfplatta/mobil som är laddad med diverse serier och filmer är alltid att rekommendera då det känns som tiden bara flyger iväg.
  • Spela – Utöver serier och filmer som underhållning kan du också se till att ha några spel tillgängliga på mobilen eller surfplattan. Gillar du spel på casino kan du logga in på favoritspelsidan och njuta av några spelrundor. Annars kan du spana in topplistan i appbutiken och ladda ner några titlar som ser intressanta ut.
  • Sov – Platserna på bussarna är oftast av hög kvalité när man reser långt. Detta gör att man kan hitta en position som är tillräckligt bekväm för att sova i.
  • Blicka ut – När man åker på en långresa med buss så finns chansen att man åker igenom olika typer av klimat och natur. Då är det perfekt att ta tillfället att blicka ut igenom fönstret och njuta.

Självklart kommer bussresan vara beroende på vad du tar med dig och vad bussen är utrustad med, men om du följer dessa generella tipsen så kan vi lova att din resa kommer bli mer behaglig.

Ladda upp med tilltugg och dricka inför resan

Misstaget att inte ladda upp med något att äta eller dricka på en lång bussresa är det många som gör. En bussresa blir genast mycket mer besvärlig om man känner sig hungrig eller törstig under halva resan och man inte har tillgång till något av dem. Energinivån kommer vara låg och du kommer bli lättirriterad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *